Overslaan en naar de inhoud gaan
GAYKO Logo
Wij gaan voor duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Nachhaltigkeit

Als bedrijf voelen wij een verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. Daarom moeten we vanaf het begin met de uitdagingen op het gebied van milieubewustzijn, gezondheid en welzijn omgaan. Vanaf het begin van onze procesketen bij de productie van ramen en deuren, hebben we de productinstallaties gemoderniseerd, ook met het oog op CO2.

De GAYKO producten zelf zijn gebouwd voor de toekomst en vergeleken met oude ramen en deuren aanzienlijk energie-efficiënter. Wettelijke eisen en de innovaties van GAYKO zorgen voor een verbeterde warmtebalans met een verbetering van warmteverliezen tot wel 300 procent. Een beter ruimteklimaat zorgt voor meer behaaglijkheid. Gezonder en efficiënter leven met GAYKO. Met energie-efficiëntie bespaart u duurzaam en een leven lang waardevolle hulpbronnen, zoals stookolie en verwarmingsenergie. Wie vandaag voor een raam of deur van GAYKO kiest, gaat voor veel gebruikscomfort, energie-efficiëntie en klimaat- en milieubescherming. Ook na de levenscyclus kunnen alle producten van GAYKO volledig gerecycled worden.

Der Umwelt zuliebe
Rewindo
Ökoprofit
Artenschutz

Initiatief 'Brancheforum Fenster und Fassade voor het bereiken van de klimaatdoelen 2012'

Ongeveer 350 gasten namen de uitnodiging aan van de ramenbranche voor het brancheforum 'Fenster + Fassade 2012' op vrijdag, 24 augustus 2012 in de balzaal van het Maritim Hotel in Keulen.

Prominente deelnemers, zoals de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer en andere vooraanstaande sprekers, afkomstig uit economie en industrie, evenals politiek verantwoordelijken gingen in op belangrijke aspecten van de energietransitie en spraken zich tijdens een podiumdiscussie uit over de modernisering van gebouwen.

Energie wordt steeds duurder. Ongeveer 40% van het Duitse energieverbruik gaat naar de gebouwensector, wordt tijdens het brancheforum duidelijk. Daarmee ontbrandt meteen de discussie over economische oplossingen, waarmee gebouweneigenaren in Duitsland hun onroerend goed op een energetisch zinvolle en vooral ook economisch haalbare manier kunnen saneren.
Dr. h.c. Joschka Fischer
Fischer

Dr. h.c. Joschka Fischer

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken

»Om voor lange tijd aan aan de klimaatdoelen tegemoet te kunnen komen en de importafhankelijkheid te verminderen, zijn gesaneerde gebouwen nodig die energie zo intelligent mogelijk gebruiken. De eerste horde is aandacht voor het onderwerp energie-efficiëntie. (...) Over het enorme energiebesparingspotentieel in de gebouwensector moet helder gecommuniceerd worden.«

Jan Hofer
Hofer

Jan Hofer

Presentator ARD Tagesschau

»Ik ben tijdens de sanering van ons eensgezinshuis vanuit energetisch opzicht gaan inzien welke besparingen door de sanering van ramen mogelijk zijn en hoe mijn wooncomfort duidelijk gestegen is.«

Prof. Dr.-Ing. Gerd Hauser
Hauser

Prof. Dr.-Ing. Gerd Hauser

Directeur van het Fraunhofer Institut für Bauphysik Professor für Bauphysik TU München 2009-2014

»Gebouwen moeten vooral vanuit economisch oogpunt gesaneerd worden. (...) Als wij onze klimaatproblemen willen oplossen, moeten we in de gebouwensector beginnen en daar nemen ramen een centrale rol in.«

Branchenforum

»Nu al aan de normen van de toekomst voldoen«

 

De in Duitsland bekende wetenschapsjournalist Jean Pütz heeft GAYKO ramen grondig getest. Bij de renovatie van zijn huis heeft hij, dankzij zijn interesse in de wetenschap, gekozen voor GAYKO ramen en deuren. Met de nieuwe ramen voldoet GAYKO aan de hoge eisen die Jean Pütz aan verhoogde warmte-isolatie stelt. Pütz heeft van zijn voormalige bouwval een inbraakveilig 'nul-energiehuis' gemaakt.
Een nulenergiehuis is een energie-efficiënt gepland huis dat volgens de berekeningen even veel energie opwekt als het verbruikt. Het is een technische doorontwikkeling van het zogenaamde passiefhuis, dat ook al uiterst weinig energie verbruikt. Daarbij speelt een efficiënte warmte-isolatie een belangrijke rol.
Het raam van de toekomst moet dus over een uitstekende warmte-isolatie beschikken en in staat zijn zonne-energie door passende beglazing te benutten. Dat beïnvloedt de energiebalans positief - waardevolle hulpbronnen en de portemonnee van de opdrachtgever worden gespaard. Met GAYKOLIFE PASSIV V82 is een energetisch geoptimaliseerd raamelement ontwikkeld dat nu al voldoet aan toekomstige wettelijke normen. Het beschikt over een bijzondere kozijnconstructie en heeft in combinatie met de meest moderne warmte-isolerende beglazing het certificaat voor 'Passivhaus geeignete Komponente' (voor passiefhuis geschikte componenten) ontvangen. Dat is effectieve milieubescherming met toekomst!

Gekeurd & gecertificeerd

Alle GAYKO ramen en deuren zijn nationaal en internationaal gekeurd en gecertificeerd.

Siegel
Deutsch Niederländisch Englisch