Overslaan en naar de inhoud gaan
GAYKO Logo

Klimaatcomfort

warmtecomfort en leefwaarde creëren

Je behaaglijk voelen in je huis in elk seizoen en het goede gevoel iets voor het klimaat te doen: dit alles en nog veel meer bieden GAYKO-ramen. In de afgelopen tien jaar zijn de energieprijzen al vervijfvoudigd - en het einde van de prijsverhogingen is nog niet in zicht. Wie consistent in wil zetten op een gehele en innovatieve isolatie van de bouwschil, kan energiekosten tot 40% verlagen.

Het geniale dubbele effect met bescherming tegen hitte en kou van GAYKO: in de zomer aangenaam koel en in de winter behaaglijk warm.

De GAYKO-warmte-isolatieramen creëren een veel beter ruimteclimaat. Zij sluiten zomerhitte en winterkou betrouwbaar buiten. Met behagelijke temperaturen in de binnenruimtes kan je ontspannen werken, slapen, leven ... geniet van het weldadige licht van uw mooie ramen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Erbovenop spaart u enorme energiekosten voor airco en verwarming.

Klimaatcomfort

Deskundige aan het woord

Verduurzaming van bestaande gebouwen is dé sleutel

Prof. Dr. Gert Hauser, Fraunhofer-Institut (2009-2014):

Dr. Hauser

„De bestaande gebouwen moeten vooral gerenoveerd worden vanuit het oogpunt van rendabiliteit. Wanneer je het bekijkt vanuit bouwtechnisch en economisch oogpunt, is de juiste u-waarde cruciaal - niet de laagste! Daarom heeft het geen enkel nut om huizen uit de jaren '60 en '70 te saneren volgens huidige standaarden, en daarbij te vergeten of dat wel rendabel is. Wanneer wij onze klimaatproblemen willen oplossen, moeten we beginnen bij gebouwen en hier spelen kozijnen een centrale rol. Ramen hebben niet alleen invloed op het energieverbruik, maar daarnaast ook effect op de bevordering van comfort. In de buurt van kozijnen ervaren wij een duidelijk hogere behagelijkheid, wanneer wij goede ramen hebben.“

Waarom de ramen vervangen?

Interessante feiten voor nieuwbouw en renovatie van uw vastgoed als het gaat om warmte-isolatie.

Waarom zijn voor 1995 geplaatste ramen al lang verouderd?

In 1994 werd bij het vaststellen van de standaard voor warmte-isolatie voor het eerst rekening gehouden met de isolatiewaarde van het raam. Uit energetisch en technisch oogpunt zijn daarom ramen die voor 1995 gemaakt zijn al lang verouderd - beter bekend als dubbelglas - en moeten nodig vervangen worden.

Historische bouwfysica

Waarom gaat via ramen de meeste warmte verloren?

Wie consistent inzet op doordachte gebouwisolatie, kan zijn energiekosten duidelijk verlagen. Daarbij staat de vervanging van de ramen bovenaan: De zijn het minst geïsoleerd. Tocht en onaangename koude plekken in ruimtes zijn aanwijzingen voor een slechte warmte-isolatie van de ramen …

Energie besparen

Waarom eerst de ramen en daarna de verwarming saneren?

Wanneer eerst de energie-sluirpende bouw componenten (zoals bv. oude ramen en deuren) vervangen worden, spaart u direct en kunt u op een later tijdstip een nieuwe verwarmingsinstallatie van een respectievelijk lagere capaciteit plaatsen.

Informatie woningsanering

Het warmte-isolatie-systeem van GAYKO

Het warmte-isolatie-systeem van GAYKO biedt u een nieuwe generatie van ramen met de modernste technologie. Bij nieuwbouw of sanering: GAYKO-warmte-isolatieramen creëren een aangenaam ruimteklimaat. Zij houden kou en hitte betrouwbaar buiten. Met prettige temperatuur in de binnenruimtes tussen de 22 en 24 °C kan je ontspannen werken, slapen en leven.

Illustration Wärmeschutz
Fenster - Warme Kante

„warm-edge“ stopt thermische brug en vocht

Niet alleen door het glas verliest een huis zijn warmte - ook via de afstandshouder vinden er enorme temperatuurverliezen plaats. De "warm-edge" zorgt voor het verminderen van thermische bruggen en vochtplekken bij de rand van het raam. De temperatuurverdeling wordt over de hele oppervlakte geoptimaliseerd, het ruimteklimaat voelbaar verbeterd en het risico van schimmelvorming effectief verminderd - uw gezondheid zal er blij mee zijn.

thermische scheiding middels GAYKOTGS

Afstandshouder en raamprofiel vormen warmtebruggen die voor een ongunstig thermisch verloop zorgen. Met GAYKOTGS wordt de stalen kern thermisch gezien in twee helften opgedeeld waardoor warmtebruggen worden vermeden. Op deze manier is een aanzienlijke warmte-isolatie te realiseren tot aan een passiefhuis.

Thermische Trennung mit GAYKOTGS
Hocheffizient: GAYKO-Thermotec 0,5 Verglasung

hoog-efficiënt: GAYKO-Thermotec 0,5 beglazing

Bij ramen met een optimale warmte-isolatie speelt de beglazing een belangrijke rol. GAYKO biedt u al bij de standaarduitvoering een bovengemiddelde warmte-isolerende beglazing met een Ug-waarde van 1,1 W/(m²K). Met de GAYKO-Thermotec 0,5 beglazing behaalt u de allerbeste waardes: Het drievoudig glas, met argongas gevuld, genereerd de uitstekende Ug-waarde van 0,5 W/(m²K) en is daarmee zelfs voor passiefhuizen geschikt.

GAYKO ESP

Alleen bij GAYKO: unieke stabiliteit voor uw nieuw warmte-isolerend raam de extreem stabiele schroefbevestiging van de profielen – GAYKOESP

Hoe zwaarder en elastischer de opbouw van het glas is, des te hoger is de warmte-isolatie en het gewicht. Goed om te weten: De constructie van alle GAYKO-ramen is bovengemiddeld robuust en de manier van schroef-bevestiging is gepatenteerd. GAYKOESP zorgt voor hoogste stabiliteit, stevigheid en optimale statiek. Deze techniek garandeert een extreem lange levensduur en precisie voor warmte-geïsoleerde ramen - ondanks het verhoogd gewicht van het raam. De krachtige schroef-bevestiging zorgt voor massieve steun, want op het gebied van de scharnieren ontstaat de zwaarste belasting qua gewicht. Op deze manier kunnen de bovenscharnieren van de ramen met GAYKOESP meer dan 900 kg aan.

Europees Octrooibureau Octrooi-Nr. 0 867 591 (GAYKOESP)

Energiesparen auf Passivhaus-Niveau

energie besparen op passiefhuis-niveau

U zet in op een hoge energie-efficiëntie en u wilt royale raampartijen realiseren? Het raam van de toekomst moet een zeer goede warmte-isolatie vertonen en in staat zijn van de zonne-energie gebruik te maken d.m.v. de passende beglazing. Dit heeft een positieve invloed op de energiebalans - waardevolle grondstoffen worden gespaard en natuurlijk ook de portemonnee.

Met onze profielconstructie GAYKOLIFE-PASSIV hebben wij een energetisch verbeterd raamelement ontwikkeld dat reeds vandaag de waarden van toekomstige normen vervult. Beleef een raamgeneratie met uitstekende eigenschappen, die met thermisch gescheiden staal en geschuimde isolatoren voor optimale isolatiewaarden zorgt en voor verhoogde behaaglijkheid in uw thuis. Dat is warmte-isolatie op het hoogste niveau!

naar de GAYKO raam-rubriek

ten behoeve van het mileu – nieuwe GAYKO ramen en deuren.

 Der Umwelt zuliebe – neue GAYKO Fenster und Türen.

Warmte-energie en CO2 besparen! GAYKO producten zijn gemaakt voor de toekomst! Ze zijn in vergelijking met oude ramen en voordeuren duidelijk energie-efficiënter en verlagen de CO2-uitstoot. Bovendien zijn ze te recyclen. Leef gezonder en efficiënter met GAYKO ... dankzij de spectaculaire vooruitgang in de raamtechniek vanaf 1995!

Deutsch Niederländisch Englisch