Overslaan en naar de inhoud gaan
GAYKO Logo
GAYKOESP

GAYKOESP

GAYKO ramen hebben ruggengraat en verstand. Dat is geruststellend.

ESP 3-Fach

GAYKOESP

De extreem stabiele profielverbinding
Wie tegenwoordig ramen inbouwt, kan rekenen op de gepatenteerde Extreem Stabiele Profielverbinding ESP van GAYKO. Moderne ramen moeten vandaag de dag aan de hoge eisen van warmtebescherming, geluidsisolatie en veiligheid voldoen. En met recht! Meervoudige beglazing is de meest voor de hand liggende oplossing - en dat betekent een hoger glasgewicht en daardoor een hoger vleugelgewicht. Het moderne raam is technologisch veel beter, maar ook zwaarder! Vroeger woog een raam ongeveer 30 kg - tegenwoordig kan het gewicht, afhankelijk van de eisen, oplopen tot 130 kg. GAYKOESP zorgt, in combinatie met de extra versterkte speciale scharnierbanden, voor massieve houvast. De schroeven boren zich niet alleen in kunststof en staal, maar ook in de rondom lopende GAYKOESP lijsten van hard pvc, wat de schroeven drie tot vier keer zo belastbaar maakt ten opzichte van die van gangbare ramen. GAYKO ramen zijn constructief zodanig versterkt dat ze tegen alle belastingen opgewassen zijn.

Goed om te weten: GAYKO ramen hebben, dankzij de gepatenteerde technologie van de constructie, met GAYKOESP echte stabiliteitsreserves. Bijvoorbeeld bij flinke dynamische belastingen door wind- of orkaanvlagen of als de vleugel bij tocht dichtslaat. GAYKO ramen onderscheiden zich door een extreem hoge stabiliteit en stevigheid in combinatie met optimale statische eigenschappen. Dat geldt ook voor de lange levensduur: zelfs grote raamvleugels trekken niet krom en blijven jarenlang soepel- en lichtlopend. De scharnierbanden zijn nagenoeg permanent tegen elke belasting opgewassen. De hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaard van de GAYKO ramen wordt al sinds jaren door vooraanstaande instituten bevestigd. Ook op het gebied van inbraakbeveiliging of bij latere veranderingen, bijvoorbeeld met een drievoudige of veiligheidsbeglazing, waarborgt GAYKOESP de vereiste constructieve voorwaarden.

ESP Fenster
ESP Kraftvolles Scharnierband

Sterke scharnierband

Sterke scharnierband met GAYKOESP voor massieve houvast. In de buurt van de scharnieren ontstaat de hoogste gewichtsbelasting. In combinatie met de extra versterkte GAYKO scharnierbanden zorgt de Extreem Stabiele Profielverbinding GAYKOESP voor massieve houvast. Daardoor hebben de zog. schaarlagers van GAYKO ramen met GAYKOESP een losrukbestendigheid van meer dan 900 kg.

Schließstücke

Sluitstukken

Sluitstukken met GAYKOESP extreem stevig in de rand vastgeschroefd. Ook de schroeven van de veiligheidssluitstukken worden met krachtoverbrenging in het staal en in de massieve hard pvc rails geschroefd, dankzij GAYKOESP.

Bicolor-Beschlag

Tweekleurig beslag

Tweekleurig beslag rondom meerdere keren met GAYKOESP in de raamvleugel geschroefd. Extra GAYKOESP hard pvc rails en tweekleurig beslag, rondom vanaf de glas- en beslagzijde vastgeschroefd, zorgen voor optimale torsiestijfheid en stabiliteit van de raamvleugel in de uitrusting 500PLUS.

ESP Schwarz

Schroefverbinding van de scharnierbanden alleen in kunststof.

ESP Grün

Schroefverbinding van de scharnierbanden alleen in het kunststof profiel en gedeeltelijk in het staal.

ESP Rot

GAYKO schroefverbinding van de scharnierbanden in het kunststof profiel, het staal en in de GAYKOESP lijst van hard pvc.

GAYKO ESP Auszugskraft Scharniere
Erhöhte Scheibengewichte in der Fensterentwicklung

Wij helpen u graag

Advies, montage en garantie

U kunt bij onze GAYKO-dealers terecht voor al uw vragen over ramen en deuren. Van advies tot montage en service: alles uit één hand.

GAYKO-dealers

Downloads

Download

Brochure

Bekijk hier onze algemene brochure

Download
Download

Onderhoudsboekje

Gebruiks- en onderhoudsvoorschriften

Download
Download

Garantie van GAYKO

Op deze garantie kunt u bouwen

Download

Gekeurd & gecertificeerd

Alle GAYKO ramen en deuren zijn nationaal en internationaal gekeurd en gecertificeerd.

Siegel
Deutsch Niederländisch Englisch